Verenigde Staten

Mon Frère

De Mon Frère Winery vond zijn oorsprong in een samenwerking tussen één van de meest legendarische wijnmakers die Amerika rijk is, Tom Hinde en wellicht één van de belangrijkste wijngerelateerde families van na de drooglegging, de familie Taub. Het is geen unieke wijngaard of wijndomein maar door gebruik te maken van wijngaarden op uiteenlopende locaties in Californische regio’s en verschillende klonen van dezelfde druif, wordt optimaal gewerkt naar een zo compleet mogelijk versie van wat wijn in Californië te bieden heeft in een nog vrij verantwoorde prijsklasse. ‘Mon Frère’ is een ode aan die speciale en zeldzame vrienden die voelen als familie en waar u met plezier uw beste fles voor boven haalt. De wijnen zijn ongelofelijk veelzijdig en een proefbaar bewijs van wat hun druif zoal in petto heeft. De presentatie eert op een plezierige manier wat vriendschap in al zijn vormen te bieden heeft … In goede en in slechte tijden!

Wijnen (3)  Wijnbouwerspagina

Cycles Gladiator

Het allereerste wat hij (Dennis Carrol) deed was het iconische wijnlabel Cycles Gladiator weer oppikken en overnemen. Tegelijkertijd zette hij de oorspronkelijke oprichter en super getalenteerde wijnmaker, Adam LaZarre terug aan het roer. Cycles Gladiator was na zijn vertrek verworden tot een producent van massawijnen waarbij kwaliteit volledig naar de achtergrond verdween. Het label zelf werd opgesmukt en in zijn oude waarde hersteld. De roodharige schoonheid die op haar fiets de hemel doorklieft staat symbool voor de vrijheidstrijd van vrouwen over heel de wereld en hun strijd voor gelijkheid na eeuwen van onderdrukking en repressie. Lazarre is een van de meest getalenteerde en ervaren wijnmakers van de Paso Robles regio. Zijn wijnen staan bijna allemaal in de “Best Buy” lijstjes van alle vakbladen. Ze belichamen de meest smakelijke versie van al de respectievelijk gebruikte druiven.

Wijnen (6)  Bekijk de wijnbouwerpagina

Shortbread

Als in wijntermen naar boter wordt verwezen komen we bijna altijd bij Chardonnay uit. Het is de populairste druif van Californië en combineert de hier immer aanwezige zon, in de vorm van verleidelijk exotisch fruit met toetsen van vanille, kokos en zijn heerlijk romige en boterige karakter dat eigen is aan deze druif. De naam van deze chardonnay verwijst met een vette knipoog naar dit enorm populaire en van oorsprong Britse koekje. Het verwelkomt de goede kanten van het leven. Een wijn voor alle gelegenheden! A Buttery Chardonnay!!

Wijnen (1)  Bekijk de wijnbouwerpagina

Broadside

Paso Robles is letterlijk naar het Nederlands vertaald de pas van de Eiken. Wijngaarden en eikenbomen wisselen zich dus af in een heuvelachtig landschap waar Cabernet Sauvignon de absolute koning is. King Cab! Bij Broadside staat sustainability hoog in het vaandel. Share now, preserve the future is hun devies en dit in de breedste zin van het woord. Met voordeel voor mens en natuur. Efficiënt energie beleid, ecologisch verantwoorde teelt, vrijwaren en aanmoedigen van het plaatselijke ecosysteem waarbij biodiversiteit primair is, erosiecontrole, watermanagement en intelligente irrigatiesystemen. Op menselijk vlak kunnen medewerkers rekenen op concurentiële lonen, voortdurende educatie en professionele ontwikkeling. Ook hier staat Adam Lazarre aan het roer en is hij verantwoordelijk voor enkele van de beste Cab Sauv’s die deze regio te bieden heeft.

Wijnen (3)  Bekijk de wijnbouwerpagina

Salt + Stone

Het idee achter deze laatste brand van de Wine Hooligans vind zijn oorsprong in de voordelen van blenden. Dit kan met een andere druif of met dezelfde druif die een andere ‘opvoeding’ genoot waarbij minpunten of mankementen van een druif of zijn specifieke jaargang worden opgevuld door een andere druif of door eenzelfde druif die bijvoorbeeld anders is gerijpt. Het maakt het resultaat completer en interessanter zonder dat er aan de ziel van de wijn wordt geprutst. Hier wordt echter steeds dezelfde druif van 2 verschillende locaties gecombineerd. Wijngaarden vlak bij de kust die van de wind en temperatuurverschillen kunnen genieten (Salt) en wijngaarden landinwaarts die meestal warmer zijn en ook van minder afkoeling kunnen genieten (Stone). Dit biedt de wijnmaker de kans om het gestructureerde, verfijnde en licht zilte karakter van aan de kust te combineren met het warme, weelderige en diepere karakter van het binnenland. Het resulteert in een completere en complexere wijn die het beste van beide kanten etaleert.

Wijnen (3)

Au Contraire

Dit was de eerste familiewijngaard van de vermaarde familie Taub in Sonoma County. De wijnen zijn speciaal gemaakt voor zij die het leven ten volle en tot in de puntjes omarmen. Voor hen die het onmogelijke mogelijk maken! Deze visie wordt ook op het etiket op ludieke wijze weergegeven met een illustratie die de verwachtingen op zijn kop zet. Au Contraire beschikt over, zeker in deze tijden, benijdenswaardige ‘Cool Climate’ wijngaarden. Net als in Bourgogne zijn Pinot Noir en Chardonnay het koningskoppel en net als in de Côte d’Or worden hier van de beste wijnen ter wereld gemaakt. De uitzonderlijke kwaliteit wordt gegarandeerd door de legendarische Californische wijnmaker Tom Hinde en zijn ervaren team. Wie zei er ook weer dat de beste Chardonnays en Pinot Noirs ongetwijfeld uit Bourgogne komen …? AU CONTRAIRE … Zou ik zo zeggen!

Wijnen (3)  Wijnbouwerspagina

High Heaven Vintners

High Heaven Vintners hebben hun thuisbasis in Columbia Valley de grootste appellatie van Washington State waar ze al meer dan 100 jaar actief zijn. Hun filosofie is die van “Eerst de wijngaard... Pas na begrepen te hebben hoe we de beste druiven verkrijgen, maken we de beste wijn!” De wijngaarden zijn gelegen in de ‘regenschaduw’ van de Cascade Bergen. Zij zorgen voor een natuurlijke barrière die de wijngaarden beschermen tegen regen en extreme omstandigheden en zorgen voor een droog en zonnig klimaat, ideaal voor de druivelaar. Er wordt bovendien overal organisch gewerkt en volgens de hoogst kwalitatieve normen, daarmee bewijzende dat er niet enkel in Californië topwijnen worden gemaakt. High Heaven smaakt zoals het klinkt … Hemels zonder meer!

Wijnen (1)  Wijnbouwerspagina

Portlandia

Als je de site van Portlandia opent verschijnt in grote vette letters “PLAY HARD WORK LATER!” … Een goede raad die we natuurlijk zomaar niet naast ons neer kunnen leggen. Het zegt meteen ook veel over oprichter en wijnmaker Damian Davis, die in 1999 vertrok voor een lange roadtrip die hem van Florida naar het noordwesten van de states zou brengen op zoek naar een job in de technologische sector. Toen hij in Willamette Valley arriveerde tijdens het oogstseizoen werd hij op slag verliefd op het mooiste landschap dat hij ooit gezien had. Tegen de tijd dat hij later op zijn eindbestemming kwam was zijn wagen zo vol met wijnflessen geladen dat hij het nauwelijks haalde. In 2008 liet hij zijn carrière dan ook voor wat het was om een nieuwe start te maken in de wijnindustrie. Portlandia was geboren. In dit eerder koele klimaat zijn Pinot Noir en Pinot Gris absolute hoofdrolspelers. Met behulp van Adam LaZarre produceert Damian een reeks van buitengewone wijnen die uitzonderlijk smaakplezier aan een aangename prijs koppelen.

Wijnen (4)  Bekijk de wijnbouwerpagina